פלישה לפרטיות

עובד יאהו חיפש תכנים אינטימים בתיבות אימייל של נשים

לוגו יאהו
תמונה – יאהו
מהנדס תוכנה שעבד בעבר בענקית האינטרנט Yahoo (יאהו), הודה באשמה כי חדר לפרטיותם של כ-6,000 ממשתמשי יאהו וחיפש תכנים אינטימים - תמונות וסרטונים בתיבות הדואר שלהם.

על פי כתב האישום, ראייס דניאל רואיז השתמש בהרשאות הגבוהות שהיו לו ב-Yahoo בכדי לחדור אלפי תיבות דואר אלקטרוני של נשים צעירות, לרבות חברות וקולגות לעבוד ביאהו בכדי לצפות בתוכן פרטי ואישי, כאמור ללא ידיעתם ותוך ניצול מעמדו.

בשלב זה לא ברור כיצד השיג רואיז הרשאות גישה לאלפי החשבונות והאם ניצל לרעה פרצות במערכות של יאהו שאיפשרו את הגישה לפרטים. בפעולות ניטור קבועות, איתור ביאהו פעילות חשובה בחשבון העובד של רואיז, מה שהוביל לגילוי כי חדר לתיבות הדואר של משתמשים רבים.

חיפש תמונות אינטימיות (אילוסטרציה -MR WONG)
חיפש תמונות אינטימיות (אילוסטרציה -MR WONG)

גזר דינו של רואיז עתיד להינתן בפברואר 2020 והוא צפוי לחמש שנות מאסר בפועלת וקנס של 250,000 דולר, כך על פי הפרסומים.

שורדת שבי הושפלה בתל אביב: "למי אכפת שנחטפת"

סערה ברשת

ספיר בורגיל בוכה ומתעדת: "אתם רוצים לראות מה זה שפל?"

מאמינים לה?

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

טראמפ למערכת המשפט: "תעזבו את ביבי"

האח הגדול

קשה לצפייה

תיעוד קשה: גבר הטיח ילד איראני בשדה תעופה ברוסיה

בשידור חי: תושבת באר שבע מגרשת כתב מערוץ 13

מה דעתכם?

דרמה בטהרן: הכניסה לכלא האכזרי למתנגדי משטר הותקף

מאות מחבלים חוסלו

הצל בהלם: רק התמונה של הבאבא סאלי נשארה

צפו