מבזק טכנולוגי

בעקבות הטראומה: פייסבוק תפצה עובדים שנחשפו לתכנים קשים

בודקי תוכן של פייסבוק חושפים את הטראומה שחוו
תמונה – מתוך הסרטון
למעלה מ-11,000 עובדים קבלן של פייסבוק שעבדו כמסנני ונחשפו לתכנים טראומתיים, הגיעו השבוע לפשרה עם פייסבוק לפיה היא תשלם להם פיצויים בעקבות בעיות נפשיות שנוצרו להם.

מסנני התוכן של פייסבוק, רובם עובדי קבלן של חברות צד שלישי, עוסקים בבדיקה של אלפי תמונות וסרטונים קשים מדי יום. בעקבות תחקירים שפורסמו, נחשפו הנזקים הנפשיים שנגרמו להם בעקבות החשיפה לאותם תכנים.

פייסבוק יצאה בזול מההסכם ולפי הפשרה שהושגה היא תשלם בסה"כ 52 מיליון דולר ל-11,000 עובדיי קבלן שנפגעו נפשית כתוצאה מעבודתם.

על פי הדיווחים מרבית העובדים שאובחנו כסובלים מבעיה נפשית יפוצו בסכום הנע בין אלף דולר ל-6,000 דולר. כאשר במקרים חריגים עובד שנפגע בצורה נפשית קשה יפוצה ב-50,000 דולר.

תיעוד: כך פעלו לוחמי מוסד על אדמת אירן

צפו בוידאו

עדכונים שוטפים: צה"ל תוקף מטרות באירן

בהצלחה לעם ישראל

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

מזעזע: קשישה בת 79 נרצחה בנה קפץ מהגג

שוב זה קורה

מאמינים לה?

הלחץ עבד: אופירה אסייג ורמי דוידיאן נפגשו לסולחה

דרמה בביצה: נסרין קדרי ובעלה רום נפרדו

נמאס לה.ם

תיעוד דרמטי: מחבל ניסה לחטוף נשק מלוחמים וחוסל

הטרור בשכם

מטורפת: נהגת עם תינוק ברכב נמלטת משוטרים ומקללת

כזה עוד לא היה