קשה לצפייה

תיעוד חדש של ג'ורג' פלויד מעורר מהומות בארה"ב

ג'ורג' פלויד
תמונה – משטרת מניאפוליס
משטרת מניאפוליס מפרסמת תיעוד חדש מהדקות האחרונות מחייו של ג'ורג' פלויד בן 46, האזרח שהסעיר את ארה"ב והעולם כולו כשנרצח ע"י שוטרים שדרכו על צווארו כשהוא מתחנן "אני לא נושם". קטעים קשים לצפייה

בתיעוד הארוך שנמשך קצת יותר מ 30 דקות והלא מוצנזר שפרסמה המשטרה ממצלמות הגוף של השוטרים, ניתן לראות את המעצר המלא וההרג של פלויד שעורר זעם עולמי ומהומות ענק בקהילת השחורים בארה"ב.

בתיעוד שפורסם נראים השוטרים מגיעים לבעל חנות במניאפוליס שהתלונן כי פלויד ניסה לקנות בשטר מזויף של 20 דולר וניסה להימלט מהמקום.

המוכר בחנות סימן לשוטרים כי החשוד נמצא ברכבו החונה סמוך לחנות, ואחד השוטרים ניגש אל פלויד ואומר לו "תן לי לראות את הידיים שלך, תישאר במכונית". פלויד החשוד הגיב: "מה עשיתי?"

ג'ורג' פלויד ארה"ב
ג'ורג' פלויד ארה"ב

במהלך הויכוח שהתלהט פנה השוטר אל פלויד, "תרים את הידיים שלך למעלה", כשהוא שולף אקדח באיום לעבר פלויד החשוד שהתחנן והתלונן שהוא סובל מקוצר נשימה, "בבקשה אל תירה בי. אני בנאדם".

בהמשך התיעוד, נראה השוטר לשעבר המואשם כעת ברצח, מצמיד את ברכו לעורפו של פלויד החשוד כשברקע זועקים העוברים ושבים, למשך יותר משלוש דקות עד שנחנק ואיבד את הכרתו.

בשידור חי: פעילי שמאל פרצו לאולפן 'הפטריוטים'

כך הגיב מגל

תיעוד מזעזע: תומך ישראל צ'רלי קירק נרצח לעיני אלפי סטודנטים

אזהרת צפייה

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

תיעוד: מחבל בכיר מאל ג'זירה חוסל באוהל

צפו בוידאו

מסכימים איתו?

אמנון לוי במתקפה נגד יאיר לפיד: "מזל שהוא הולך ונעלם בסקרים"

עידן עמדי נגד גידי גוב וחבריו: "אפסים נמאסתם"

מסכימים? שתפו

עמית סגל מתפוצץ באולפן: "עף לי הפקק"

צפו עד הסוף

דרמה בכביש: פעיל ההסברה שלף נשק להגנה עצמית

נעצר לחקירה