פורש מעוצמה יהודית: איש חברון ברוך מרזל, מי שהקים את מפלגת 'עוצמה יהודית' יחד עם שותפו וחברו הקרוב ביותר של ח"כ איתמר בן גביר מעל לעשרים שנה, מקים תנועה חדשה ויוצא במתקפה נגד ח"כ בן גביר, "אין פה שום תרגיל. לצערי הרב דרכנו נפרדות, הוא אמר שהוא השתנה אני נשאר באותו מקום. מהיום שהוא נבחר המזכירות והנהלה בוטלו, הוא בחר לעצמו כמה יסמנים שהוא יושב איתם ומקבלים החלטות".
בראיון לשמעון ריקלין בערוץ 14 תקף מרזל, "במשך שנים בן גביר הוביל את ההתנגדות למצעד הגאווה ומצעד הבהמות. היום, השנה הוא לא הגיע, היה לו תירוץ. הוא אמר לי ברוך, אני מפחד שיבואו עם איזה שלט פרובוקטיבי. אמרתי לו אתה צודק, תעמוד אתה עם שלט במקום אחר. תעשה הפגנת יחיד עם שלט שאתה חושב. אבל לא יכול להיות אנחנו נגד מצעדי גאווה בירושלים".
מרזל הוסיף, "אנחנו לא נכנסים לחדרי שינה של אנשים, אבל מצעדי גאווה בירושלים זה התרסה נגד עם ישראל זה פגיעה בירושלים ובקדושת ירושלים, הבחור נעלם. אני מביא דוגמא ויש עוד הרבה דוגמאות. וכל זה קורה הרבה לפני שחשבתי, אני מאוד חששתי ואמרתי לו כל הזמן אתה רוצה להיות שר, רוצה להתקדם ולהיות שר בכיר, ביום שאתה נכנס לקואליציה ונהיה שר אני מתחיל לפחד. אבל זה קרה עוד לפני כן. מה יהיה מחר כשיכניסו אותו לממשלה? אני חושש מאוד, ולכן אנחנו לא יכולים לתת כשרות. אני אישית לא הולך להצביע בבחירות. כרגע אין לי מפלגה שאני יכול להצביע לה בלי שאני חושש להתאכזב".
בתגובה לראיון פרסם בן גביר הודעה, "אני אוהב את ברוך מרזל אהבת נפש ומכבד אותו מאוד ואמשיך לכבד אותו, ואין לי שום מילה רעה להגיד עליו. ברוך נפסל בצורה לא הוגנת על ידי בית המשפט העליון ונעשה לו עוול גדול. אני מכיר ומוקיר את פעילותו אך אני לא הרב כהנא הי"ד, והמפלגה איננה ממשיכה את דרכה של תנועת כך."