בתגובה לעתירה שהגיש לפיד נגד ערוץ 14 בטענה לתעמולת בחירות עבור נתניהו, מפלגת הליכוד הגישו עתירה נגד ״קשת״ וערוץ 12 בטענה כי הם אלה שמשדרים תעמולה ערב-ערב עבור ראש הממשלה לפיד ומפלגות השמאל.
בעתירה שהוגשה לוועדת הבחירות נכתב, "בשנים האחרונות, וביתר שאת בחודשים האחרונים, ״קשת״ וערוץ 12 פועלים באופן שיטתי על מנת לקדם את בחירתם של מפלגת "יש עתיד" והעומד בראשה לראשות הממשלה."
עוד טענו בליכוד, "לא ניתן שלא לשים לב למהלכים המכוונים הבאים: ראיון חם ואוהד עם רעייתו של מר לפיד (גב' ליהיא לפיד), ביום 23.9.22 בתכנית "אופירה וברקו"; כתבת מגזין מחמיאה ומפנקת במגזין מוצאי החג של חדשות 12 (27.9.22) בעניין חגיגות יום הולדת לזמר רמי קליינשטיין, אשר קודמה על ידכם באמצעות פרומו הכולל מפגש בין קליינשטיין לבין חברו הטוב, מר לפיד. לא למותר לציין כי פגישה זו ויחסים חמים אלה שולבו בגוף כתבת המגזין. גם לא למותר לציין כי קליינשטיין נולד ביום 10.11.62 ולכן יתמה הצופה – מה היה כל כך דחוף לציין את חגיגות ה"60", כחודש וחצי קודם לכן."
עוד נכתב בעתירה, "שידור "מערכון" פרובוקטיבי ביותר, בתכנית ארץ נהדרת, המהווה הומאז' בוטה להכשרת אדולף היטלר, כאשר דמותו של ח"כ נתניהו (בגילום מריאנו אידלמן) נראית כמי שמכניסה לאולפן של דמותו של ח"כ בן גביר והקלגסים המלווים אותו בשידור. "מערכון" מעין זה בא על מנת לפגוע במפלגת ליכוד, המהווה את חלק הארי בגוש הימין, עליו נמנה גם ח"כ בן גביר. "מערכון" זה נצרב בתודעת רבים מן הצופים, הן בשידור עצמו והן ברשתות החברתיות שהדהדו אותו. ולכן, מדובר בפגיעה ישירה במעמדו הציבורי של ח"כ בן גביר וכפועל יוצא – בפגיעה ישירה במפלגת הליכוד עצמה.
רמי קלינשטיין יחגוג 60 ב-10 בנובמבר. עוד חודש וחצי.
מה בוער לעם לעשות איתו ועם לפיד כתבת יום הולדת כבר עכשיו?
אני בטוח שאין לזה קשר לכך ש-10 בנובמבר זה אחרי הבחירות. ולפיד רוצה כתבה לפני הבחירות pic.twitter.com/TO6cuaWbJR
— אלון רונן (@Ronen2022) September 27, 2022
באשר לתכנית "אופירה וברקו" מדובר בקלאסיקה מודרנית של "פעילות בחירות" כהגדרתה בחוק מימון מפלגות, כאשר לזוג המגישים ניתנת במה בולטת, פעם בשבוע, לקדם את עמדותיהם הפרו מרכז-שמאל, וכן את עמדות האנטי-נתניהו שלהם. מר ברקוביץ אף גילה דעתו, פעמים רבות, כי הוא מתכוון להצביע למר גנץ ובהזדמנות אחרת (אוקטובר 2020) הטיח בח"כ מיקי זוהר כי הליכוד הוא "ארגון פשע". כאן נתמה: וכי בקשת 12 קיימת תכנית דגל דומה (יום/שעה/רייטינג דומה) שבה זוג המגישים מתווה קו מערכתי כל כך מזוהה? מובן ששאלה זו הינה רטורית. תכנית זו מפרה מדי שבוע ("מהמקפצה"), ובמיוחד מאז פיזור הכנסת האחרונה, את כלל 7 לכללי הרשות השניה לטלויזיה ורדיו".
"דוגמאות אלה, שאינן ממצות, ממחישות כי קשת 12 מקיימת בחודשים אלה פעילות בחירות אינטנסיבית, לטובת גוש המרכז-שמאל ובמיוחד לטובת מפלגת "יש עתיד" ומר לפיד העומד בראשה. זאת נעשה באופנים שונים, חלקם מתוחכמים, אך הרושם העולה הוא מובהק וחד משמעי – זוהי פעילות בחירות לטובת ראש הממשלה
עוד נטען בעתירת הליכוד, "לכף נוסיף את פעילותם רבת השנים של הפרשנים המוטים, אמנון אברמוביץ', דנה וייס ורינה מצליח, אשר התבטאו פעמים אינספור (ולעתים בגסות רוח בשידור חי) כנגד מפלגת הליכוד והעומד בראשה, עד כדי השמעת בדיות, קללות וגסויות כנגד בני משפחתו הקרובה של מר נתניהו. פעילותה של קשת 12 בשבועות אלה נכנסת להגדרת "פעילות בחירות" בחוק מימון מפלגות, ובמיוחד לתת ההגדרה – "פנייה ישירה בתקופת הבחירות לבוחרים בעלי עמדות פוליטיות מסוימות שמטרתה להשפיע עליהם להצביע בעד רשימת מועמדים מסוימת או להימנע מלהצביע בעד רשימת מועמדים מסוימת".
לסיום דרשו בליכוד, "אשר על כן, הנכם נדרשים להירשם אצל מבקר המדינה "כגוף פעיל בבחירות שמטרתו ביצוע פעילות בחירות", וזאת במובן סעיף 10ג' לחוק מימון מפלגות. היה ולא תעשו כן עד ליום ראשון הקרוב (2.10.22) תיאלץ מרשתי להגיש עתירה לחייב אתכם לעשות כן, תוך חיובכם בהוצאות."