למרות ההתנגדות העזה ברשתות החברתיות ותושבי עיריית תל אביב, דגל לבנון הואר על בניין עיריית תל אביב כאות הזדהות עם האסון שפקד את נמל ביירות.
העיתונאי עמית סגל התייחס לסערה ברשת על הדגל הלבנוני שהואר בתל אביב: "השלום יבוא כשכיכר העיר בביירות תואר בצבעי דגל ישראל"
מרגש, אנושי, חינם אין כסף. חולדאי מוכיח שהוא משכמו ומעלה וכמובן ש"זעם בימין". כאילו זו פחיתות כבוד. כאילו יצאנו פראיירים. אז לא, חברים. לא יצאנו פראיירים. יצאנו בני אדם. יצאנו שונים מאויבינו. קיבלנו סיקור מדהים בכל העולם ואולי הגנבנו ללבבות של לא מעט משכנינו מחשבה נוספת. תודה. pic.twitter.com/ekWbM5j9w7
— Ben Caspit בן כספית (@BenCaspit) August 5, 2020
גם העיתונאי עופר חדד הצטרף והתנער: "כשרואים תמונה של אב מרים את בתו המדממת מההריסות אין אויב, יש אדם שזקוק לעזרה וראוי מוסרית וערכית להגיש לו אותה. מכאן ועד להאיר מבנה רשמי בצבעי הדגל של אותה מדינת אויב ששיגרה טילים אל לב לבה של המדינה כדי להרוג אזרחים חפים מפשע זו כבר איוולת מוסרית וערכית ברמות הגבוהות"
ח"כ סתיו שפיר צייצה בתמיכה: "הדיון על הדלקת אורות בעיריית תל אביב, כן/לא פטריוטי/בוגדני – הוא בעיקר שולי. השיח שצריך להתקיים כאן הוא למה כך נראים היחסים שלנו עם לבנון ב-2020. במקום שניסע ברכבת לביירות ונקיים עימה קשרי שכנות בריאים, הממשלה שלנו פספסה כל הזדמנות להתחבר ללבנונים ולהרחיקם מחזבאללה. מנהיגות תפלה."
ביזיון pic.twitter.com/omEC3kloXs
— שמעון ריקלין (@Riklin10) August 5, 2020
בציוץ שפרסם הבוקר כתב חולדאי: "הערב נאיר את בניין העירייה בדגל לבנון. האנושיות קודמת לכל סכסוך, וליבנו עם העם הלבנוני בעקבות האסון הנורא שפקד אותו."
שרת המשפטים לשעבר איילת שקד תקפה: "במדינה מתוקנת, הצבע הכתום היה צובע הערב את בניין עיריית תל אביב כתזכורת לגירוש מגוש קטיף. במקום זה קיבלנו דגל של מדינת אויב. עולם הפוך ראיתי."