תושבת קריית חיים בת 34 ששירתה בצה"ל במגוון תפקידים ובהם כקצינת קליעה וקצינת אג"מ של בסיס האימונים של גולני, השתחררה בדרגת סרן, נקלטה לעבודה כמאבטחת בבתי משפט בצפון ובמקביל המשיכה לשרת במילואים.
בתביעה שהגישה נגד המדינה, באמצעות עו"ד יריב רז ועו"ד אדיר צבי ממשרד "צבי-רז ושות' עורכי דין", בשנת 2017, דיווחה הצעירה לקצין הביטחון (קב"ט) האחראי עליה כי היא נמצאת בחודש השני להריונה, היריון ראשון. בכתב התביעה נטען כי מרגע זה השתנה כלפיה היחס באופן קיצוני והיא הופלתה לרעה רק בשל ההיריון: הקב"ט העביר אותה לתפקיד מינהלתי, צעד שהביא לצמצום משרתה ולהפחתה בשכרה החודשי, נטען בכתב התביעה.
צילום אילוסטרציה: pixabay
המאבטחת ביקשה מהקב"ט להשאיר אותה בתפקיד אבטחה, על מנת ששכרה לא ייפגע. הקב"ט השיב לה בין היתר: "את צריכה להיות מודעת לכך שאני עושה לך טובה שאני משאיר אותך פה כשנכנסת להריון, תרשמי טוב מה שאני אומר לך. מותר לי להתחיל הליך פיטורים עם אישה בהריון. אם המקצוע הוא פיזי ואישה נכנסה להריון, ואני מוכיח שאין לי משהו אחר להעסיק אותה שהוא לא באבטחה, משרד העבודה מאשר פיטורים כאלה. אני בא לפנים משורת הדין כי אני זוכר לך חסד נעורייך, מאבטחת שלנו שגדלה פה, בוא נעזור לה להזדקן בכבוד עד ללידה, שתקבל את דמי הלידה והכל יהיה בסדר. ועכשיו זה בא עליי בהפוך על הפוך. את באה אליי עם שיח על זכויות… אני לא אוהב את זה… אהה, תשמע, אני רוצה לשבת פה רגל על רגל". כך כאמור הקב"ט.
עו"ד יריב רז ועו"ד אדיר צבי
בעקבות הדברים הגישה המאבטחת לבית הדין לעבודה תביעת פיצויים נגד המדינה, שהוגשה כאמור על ידי עו"ד יריב רז ועו"ד אדיר צבי ממשרד "צבי-רז ושות' עורכי דין". לאחרונה, במסגרת הסכם פשרה נקבע כי המאבטחת תפוצה על ידי המדינה בסכום של 40,000 שקלים.
עו"ד יריב רז ועו"ד אדיר צבי מסרו בתגובה לפסיקת בית המשפט: "אנחנו שמחים וגאים שהעבודה הקשה השתלמה ושהאמת יצאה לאור. זהו ניצחון ענק לציבור הנשים ולשיוויון. קיבענו את העובדה שכל מעסיק, באשר הוא, חייב לשמור על זכויות נשים בהריון ואסור להפלות אף אחת רק בגלל שהיא בחרה להביא ילד לעולם".