יספיק לחזור?

סופית – אלפי חסידים התקועים בגבולות לא יוכלו להיכנס לאוקראינה

תמונה – אומן שלום
השר זאב אלקין הודיע סופית: אלפי החסידים התקועים בגבולות לאחר שניסו להגיע לאומן - לא יוכלו להיכנס למדינה ועליהם לחזור לישראל.

נכשלו מאמצי אלפי החסידים בגבולות בלארוס ומלדובה להיכנס לאוקראינה על מנת להגיע לקבר רבי נחמן בעיר אומן, כדי לחגוג שם את החג. שר ההשכלה הגבוהה זאב אלקין אמר הבוקר: "למרות מאמצים רבים שנעשו כדי לסייע לישראלים שניסו להיכנס לאוקראינה דרך בלארוס או מולדובה, הגיעה תשובה סופית שלילית משלטונות אוקראינה", נמסר מטעמו של אלקין. "האוקראינים הודיעו שלא יאפשרו כניסה דרך מעברי גבול ולא יותירו כניסת משלחת מצומצמת. אני קורא לאזרחינו לחזור לארץ ולהישמע להנחיות הבידוד בחזרתם".

בגבולות המוזכרים ישנם על פי הערכות לפחות 2000 חסידים שניסו להגיע על אף האיסור והקושי הידוע אל אוקראינה. הם שוהים מזה ימים ללא אוכל ומזון סדירים, הצלב האדום סייע במעט לפני מספר ימים. גם השר אריה דרעי ניסה להתערב לטובתם ושלח מכתב לנשיא אוקראינה, אך ללא הצלחה. כעת נשאלת השאלה כיצד והאם יספיקו לחזור כולם אל הבית – טרם כניסת החג.

שורדת שבי הושפלה בתל אביב: "למי אכפת שנחטפת"

סערה ברשת

ספיר בורגיל בוכה ומתעדת: "אתם רוצים לראות מה זה שפל?"

מאמינים לה?

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

טראמפ למערכת המשפט: "תעזבו את ביבי"

האח הגדול

קשה לצפייה

תיעוד קשה: גבר הטיח ילד איראני בשדה תעופה ברוסיה

בשידור חי: תושבת באר שבע מגרשת כתב מערוץ 13

מה דעתכם?

דרמה בטהרן: הכניסה לכלא האכזרי למתנגדי משטר הותקף

מאות מחבלים חוסלו

הצל בהלם: רק התמונה של הבאבא סאלי נשארה

צפו