כולם לבידוד: בתום ישיבת קבינט הקורונה בה הוחלט על הגבלות לנוסעים המגיעים מחו"ל, ראש הממשלה נתניהו מתייחס למוטציית הקורונה החדשה שהתגלה בבריטניה ומדינות נוספות באירופה: "אנחנו עושים הכל כדי למנוע את כניסת המוטציה החדשה של הקורונה לישראל. סגרנו את השמיים לכל הטיסות לישראל מבריטניה, מדנמרק ומדרום אפריקה. אלה המדינות שבהן נוכחת המוטציה. במידת הצורך אנחנו נוסיף מדינות נוספות."
עוד אמר נתניהו: "כל מי שיחזור מהמדינות הללו יכנס לבידוד וחשוב מאוד שייבדק. בייחוד עכשיו, כשהחיסון בידינו וכשאנחנו רואים את האור בקצה המנהרה, חשוב שנמשיך לשמוע על הכללים."
במקביל, שרי קבינט הקורונה אישרו את ההגבלות על איסור כניסה לזרים מחו"ל, בדיקות קורונה ובידוד מיידי במלוניות לישראלים החוזרים מחו"ל גם מדובאי.
העיתונאי איתי בלומנטל דיווח, כי בטיסה שהגיעה אחר הצהריים מלונדון, כ- 40 נוסעים שסרבו להתפנות למלונית בידוד ביקשו לשוב בחזרה לבריטניה.
עדכוני לונדון נתב"ג מוטציה..
הנוסעים ההמומים שנחתו זה עתה מלונדון, נשלחים היישר לאוטובוסים למלוניות.
דן פנורמה תל אביב ערוך למשימה, מקווה שחשבו על גלאט כשר pic.twitter.com/cFaLqLqJot
— דודי רובינשטיין – חול מהודר (@hul_meudar) December 20, 2020