בפעם הרביעית תוך שנתיים ישראל הולכת לבחירות: ברוב של 49/47 הצליחו חברי האופוזיציה בשיתוף מורדים ממפלגת 'כחול לבן', וח"כ מיכל שיר הסוררת מ'הליכוד' שהצביעה עם האופוזיציה וללא הודעה מוקדמת, נגד הצעת חוק דחיית התקציב שהיה מאפשר שבועיים נוספות להגיע לפשרה עם גנץ.
ח"כ מיכל שיר מ'הליכוד' שהודיעה כי היא לא מרגישה בטוב ולא יוצאת מהמיטה, הסתתרה בחניון הכנסת, ונכנסה בהפתעה להצביע נגד הליכוד. לאחר מכן צייצה בטוויטר והודיעה על הצטרפותה לגדעון סער: "אני שלמה עם מצפוני לעשות את המעט שביכולתי כדי לסיים את המופע המביך הזה של ממשלה תקועה ומסוכסכת שמחזיקה מדינה שלמה בת ערובה של כסאות פוליטיים ולכן אתפטר מהכנסת ואצטרף ל״תקווה חדשה״ בראשות גדעון סער."
חברי הכנסת מהרשימה המשותפת בראשות איימן עודה פצחו במחיאות כפיים וזכו לתזכורת מיו"ר הכנסת.
ראש הממשלה נתניהו הגיב לתוצאות: "כחול לבן חזרו בהם מההסכמים וגררו אותנו לבחירות מיותרות בזמן משבר הקורונה. אנחנו לא רוצים בחירות והצבענו נגדן גם הערב, אך איננו חוששים מבחירות – כי אנחנו ננצח!"
כחול לבן חזרו בהם מההסכמים וגררו אותנו לבחירות מיותרות בזמן משבר הקורונה. אנחנו לא רוצים בחירות והצבענו נגדן גם הערב, אך איננו חוששים מבחירות – כי אנחנו ננצח! pic.twitter.com/fMzCvYPkIH
— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) December 21, 2020
שלב ההסרות גם שרן השכל בחוץ pic.twitter.com/w4bDTgGFJh
— מיכאל שמש Michael Shemesh (@shemeshmicha) December 21, 2020