נראה שהקרע בליכוד עולה שלב. אחרי המתקפות ההדדיות בין חבר הכנסת ויו"ר הקואליציה מיקי זהר לבין שר האוצר ישראל כץ, שניהם מהליכוד, מצטרף לקלחת הפוליטית-ליכודית הסוערת ממילא גם חבר הכנסת ומי שהיה אמור להיות שר האוצר – ניר ברקת, או לכל הפחות מי שראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח לו במסע הבחירות האחרון כי ימנה אותו לשר האוצר.
ברקת מתארח בסוף השבוע בתוכניתם של אייל ברקוביץ' ואופירה אסייג (קשת 12), ומותח ביקורת חסרת תקדים נגד שר האוצר כץ סביב סוגיית ניהול משבר הקורונה בהיבט הכלכלי. בין היתר מאשים ברקת את כץ כי "אין לו קשב, אין לו הקשבה", וכי הוא "מיישם את מדיניות הפקידים".
אין זה חדש כי בין כץ לברקת שוררת מתיחות ארוכת חודשים, לכל הפחות. אך זוהי הפעם הראשונה בה ברקת מותח נגד כץ ביקורת פומבית ישירה ותקיפה מסוגה. במהלך הריאיון עקץ ברקת את כץ כשסיפר מספר פעמים על פגישותיו הקבועות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושאי כלכלה, והדגיש כי נתניהו מתייעץ עימו ומקשיב לו קשב רב.
ישראל כץ | צילום עדינה ולמן דוברות הכנסת
מלשכת שר האוצר ישראל כץ מסרו בתגובה לדברים: "ברקת היחיד שהתנגד לתוכנית רשת ביטחון לשכירים שגיבשתי בגיבוי ראש הממשלה"