חשוב לדעת

דוח משרד הבריאות: למעלה מ-20 אלף ילדים סבלו מהרעלות ב-2018

סכנה רעיל, אילוסטרציה: Matthew T Rader
תמונה – Matthew T Rader
המרכז הארצי למידע בהרעלות במרכז רפואי רמב"ם, משרד הבריאות וארגון בטרם לבטיחות ילדים, מפרסמים את נתוני החשיפה וההיפגעות של ילדים מרעלים בשנת 2018. מהנתונים עולה כי 21,829 ילדים נחשפו לרעלים, כ-90% מהמקרים קרו בבית. ב- 45.4% ממקרי החשיפות לרעלים בשנת 2018 הייתה מעורבות של תינוקות ופעוטות מתחת לגיל 5.

דו"ח המרכז הארצי למידע בהרעלות במרכז רפואי רמב"ם מגלה, כמידי שנה, שמרבית הפניות למרכז ההרעלות הארצי (כ-55% ) נוגעות לילדים עד גיל 18. פילוח מדויק יותר מראה ש- 45.4% מכלל מקרי הפניות הם של תינוקות ופעוטות עד גיל 5. בקבוצת גיל זו, 2,512 ילדים הופנו למיון או אושפזו בבי"ח; 224 נפגעו בצורה בינונית עד קשה.

ילדים בגיל 6-12 שנים מהווים 5.5% מהפניות, ובני נוער בגיל 13-17 מהווים 3.4% מהפניות למרכז ההרעלות. הגורמים המרכזיים להרעלות בקרב ילדים הם תרופות (כ- 47% מהמקרים), כימיקלים (כ-43% מהמקרים) וצמחים רעילים ובעלי חיים ארסיים (כ-4% מהמקרים). עוד עולה מהדו"ח כי 90% ממקרי ההרעלות אירעו בבית, כאשר 80% מהחשיפות להרעלה התרחשו עקב בליעת הרעל. חשיפות נוספות אירעו עקב חדירת החומר לעיניים, בשאיפה ובחשיפה עורית.

פרופ' ידידיה בנטור, מנהל המרכז הארצי להרעלות: "לצערנו, מספר חשיפות ילדים לתרופות ולכימיקלים בבית ובסביבתו רב ביותר ואיננו יורד. חשיפות ילדים לרעלים יכולות להסתיים בפגיעה חמורה, הן ברובן ניתנות למניעה ע"י מתן תשומת לב נאותה ושימוש במספר אמצעי זהירות פשוטים. יש לשמור תרופות וכימיקלים באריזות מקוריות ועם סגר בטיחותי, הרחק מטווח הראייה ומחוץ להישג היד של הילדים, ואין לשמור אותם בכוסות שתיה, בבקבוקי משקאות או בכלי אוכל. המרכז הארצי למידע בהרעלות זמין לציבור 24/7".

פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור: "הממצאים שעולים מהדו"ח – 18,000 פניות בשנת 2018 בעקבות חשיפה של תינוקות ופעוטות לחומרים רעילים – מדאיגים ביותר. ילדים אינם 'מבוגרים קטנים' , גופם של הילדים קטן יותר ומערכות הגוף שלהם עדיין מתפתחות. לכן, כאשר ילד קטן נחשף לחומר רעיל ההשפעות הבריאותיות עלולות להיות חמורות במיוחד. חובה על כל הורה ומטפל לשמור תרופות, חומרי ניקוי והדברה, נוזל מילוי של סיגריות אלקטרוניות וחומרים מזיקים אחרים בארון, הרחק מהישג ידם של ילדים".

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "הנתונים שעולים מהדו"ח כואבים מאוד, במיוחד מתוך הידיעה שאת מרבית המקרים ניתן היה למנוע. אנו נוטים לחשוב שבית הוא המקום הבטוח ביותר עבור הילדים שלנו, אבל זה יקרה רק אם נדאג לייצר סביבה בטוחה עבור הילדים. ילדים לא יכולים לזהות חומרים מסוכנים ורעילים, הם סקרנים ואוהבים להכניס הכול לפה. לכן חשוב לשמור תרופות, חומרי ניקוי וחומרים רעילים הרחק מהישג ידם של ילדים, עדיף בארון גבוה או נעול".

להורדת הדוח המלא.

בשידור חי: דני קושמרו מתפנה מאולפני ערוץ 12

מחפש להתלקחות

תיעוד מטורף: אזרחים נמלטים מהאש בכביש 1

הצתה?

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

לעיני המצלמות: שרה נתניהו מתערבת בשיחה ומעוררת סערה

"פחות"

זה נגמר

עוד חודש: ראש השב"כ רונן בר מתפטר

הסתבך? תביעת ענק נגד הפרשן גיא פלג

לא שותקים

תיעוד מזעזע: כריש תוקף צוללן בחוף חדרה

תיעוד דרמטי

ניצחון לעמית סגל: "הצעתי לו להתנצל, והוא דחה בשחצנות את ההצעה"

ישלם ובגדול