פחות מתלהבים

מרוקו נגד שלום עם ישראל: דוחים כל אפשרות של נורמליזציה עם ישראל

תמונה – טוויטר
ראש הממשלה של מרוקו, סעד א-דין אל-עותמאני, אמר כי במדינתו "מסרבים לכל נורמליזציה עם הישות הציונית מכיוון שהדבר מעודד אותה להמשיך ולהפר את זכויות העם הפלסטיני"

ראש ממשלת מרוקו, סעד א-דין אל-עותמאני, ביטל את האפשרות של הסכם נורמליזציה עם מדינת ישראל. "אנו מסרבים לכל נורמליזציה עם הישות הציונית מכיוון שהדבר מעודד אותה להמשיך ולהפר את זכויות העם הפלסטיני", אמר אל-עותמאני. ההבהרה של רה"מ המרוקני מגיעים על רקע ביקורו המדיני של שר החוץ האמריקני, מייק פומפאו, בישראל, וכמובן, לאחר הסכם נרמול היחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות.

בעת האחרונה התייחס שר המודיעין אלי כהן לאפשרות של שינוי ביחסים בין מרוקו לישראל. בריאיון לרדיו גל"צ לפני מספר ימים אמר כהן: "ההסכם הזה פורץ דרך. הטאבו הפלסטיני, שהטיל וטו על מדינות אחרות, נשבר. להערכתי כבר בשנה הקרובה נראה הסכמים עם מדינות נוספות, בהן בחריין, עומאן, סודאן ומרוקו". דבריו בנוגע לסודאן גרמו למתחים במדינה, בעקבות סתירות במסרים ביחס לישראל שבסופם פוטר דובר משרד החוץ.
השר אלי כהן | צילום: דוברות הכנסת

אתמול, השר אלי כהן הסביר את דבריו במהלך הוועידה הכלכלית של גלובס, ואמר: "כשנשאלתי, אמרתי שההסכם עם איחוד האמירויות הוא הסנונית הראשונה, ולאחריו יגיעו הסכמים עם מדינות באפריקה. בין היתר מדובר על סודאן, אריתראה, מרוקו ומדינות נוספות בצפון אפריקה שאפשר לקדם איתן הסכמי שלום".

עמדתה הרשמית של מרוקו תומכת בפתרון שתי המדינות בסכסוך הישראלי-פלסטיני, כאשר מזרח ירושלים היא בירת המדינה הפלסטינית. מרוקו וישראל החלו לקיים יחסים דיפלומטיים ברמה נמוכה בשנת 1993 לאחר החתימה על הסכם אוסלו.

תיעוד מעזה: חמאס מחסלים משת"פים של ישראל

אזהרת צפייה

נתניהו מאיים: "כל מי שיפיץ את השקר המוחלט – ישלם ובגדול"

מפחד?

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

אבא של אודיה במתקפה חריפה: "המון יהודים הם אנשים רעים"

סכסוך משפחתי

צפו עד הסוף

דחף באלימות: אביעד גליקמן נזרק מבית המשפט

איומים וצעקות: כך הגיב יאיר גולן לקריאות בוגד

צפו עד הסוף

קרן מרציאנו לא שותקת: "מתים בעזה חפים מפשע"

מסכימים איתה? שתפו

יוני אשר טוען: "לדורון הון ורכוש בשווי מיליון דולר"

הפוסט המלא