ראש ממשלת מרוקו, סעד א-דין אל-עותמאני, ביטל את האפשרות של הסכם נורמליזציה עם מדינת ישראל. "אנו מסרבים לכל נורמליזציה עם הישות הציונית מכיוון שהדבר מעודד אותה להמשיך ולהפר את זכויות העם הפלסטיני", אמר אל-עותמאני. ההבהרה של רה"מ המרוקני מגיעים על רקע ביקורו המדיני של שר החוץ האמריקני, מייק פומפאו, בישראל, וכמובן, לאחר הסכם נרמול היחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות.
בעת האחרונה התייחס שר המודיעין אלי כהן לאפשרות של שינוי ביחסים בין מרוקו לישראל. בריאיון לרדיו גל"צ לפני מספר ימים אמר כהן: "ההסכם הזה פורץ דרך. הטאבו הפלסטיני, שהטיל וטו על מדינות אחרות, נשבר. להערכתי כבר בשנה הקרובה נראה הסכמים עם מדינות נוספות, בהן בחריין, עומאן, סודאן ומרוקו". דבריו בנוגע לסודאן גרמו למתחים במדינה, בעקבות סתירות במסרים ביחס לישראל שבסופם פוטר דובר משרד החוץ.
השר אלי כהן | צילום: דוברות הכנסת
אתמול, השר אלי כהן הסביר את דבריו במהלך הוועידה הכלכלית של גלובס, ואמר: "כשנשאלתי, אמרתי שההסכם עם איחוד האמירויות הוא הסנונית הראשונה, ולאחריו יגיעו הסכמים עם מדינות באפריקה. בין היתר מדובר על סודאן, אריתראה, מרוקו ומדינות נוספות בצפון אפריקה שאפשר לקדם איתן הסכמי שלום".
עמדתה הרשמית של מרוקו תומכת בפתרון שתי המדינות בסכסוך הישראלי-פלסטיני, כאשר מזרח ירושלים היא בירת המדינה הפלסטינית. מרוקו וישראל החלו לקיים יחסים דיפלומטיים ברמה נמוכה בשנת 1993 לאחר החתימה על הסכם אוסלו.