יתקיימו דיונים

רוצים להוציא רישיון לנשק? השר בן גביר עם הודעה בנושא

תמונה – ארכיון, דוברות המשטרה

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר יקיים מחר דיון באגף רישוי כלי ירייה. השר יביא את הצעתו להקלה בתבחיני הרישוי וצעדים נוספים שיקלו על תהליך הרישוי.

בשנת העבודה 2022 הוגשו 42,236 בקשות חדשות לקבלת רישיון לנשיאת כלי ירייה פרטי. מדובר בשנת שיא ביחס לכל תקופה בעבר.

מתוך סך הבקשות שהוגשו הונפקו 10,986 רישיונות, ועוד 4,404 רישיונות באישור מותנה.
17,373 מהפניות בטיפול מקצועי כאשר 6,600 נימצאים בשלב השלמת מסמכים וכ-10,773 ממתינים לראיון.
9,256 בקשות נדחו ו-217 פג תוקף הבקשה (אושרה הבקשה ולא מומשה).

כיום יש בישראל כ-155,168 כלי ירייה באישור 147,248 בעלי רישיון.

הטיפול בבקשות שהוגשו במהלך שנת העבודה 2022 מצוי בעיצומו וכיום 17,373 בסטטוס טיפול. זמני המתנה לביצוע ראיון בפני פקיד רישוי כלי ירייה נמשכים כיום מעל חצי שנה, זאת בשל מחסור חמור בתקני כוח האדם באגף הרישוי. בעקבות זאת מתכוון השר בן גביר להוריד במיידית את תקופת ההמתנה. השר יכפיל את מצבת העובדים באגף רישוי כלי ירייה, במטרה לזרז את רישוי הנשק.

עוד ינחה השר בן גביר לעצור את הסחבת באגף ולזרז את ההליך ושינוי הקריטריונים במטרה לאפשר לעוד ישראלים להחזיק נשק ולהגן על חייו וחיי סביבתו.

בשידור חי: פעילי שמאל פרצו לאולפן 'הפטריוטים'

כך הגיב מגל

תיעוד מזעזע: תומך ישראל צ'רלי קירק נרצח לעיני אלפי סטודנטים

אזהרת צפייה

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.
0 תגובות
התגובות המדורגות
החדשות ישנות
Inline Feedbacks
View all comments

תיעוד: מחבל בכיר מאל ג'זירה חוסל באוהל

צפו בוידאו

מסכימים איתו?

אמנון לוי במתקפה נגד יאיר לפיד: "מזל שהוא הולך ונעלם בסקרים"

עידן עמדי נגד גידי גוב וחבריו: "אפסים נמאסתם"

מסכימים? שתפו

עמית סגל מתפוצץ באולפן: "עף לי הפקק"

צפו עד הסוף

דרמה בכביש: פעיל ההסברה שלף נשק להגנה עצמית

נעצר לחקירה