היום החמישי: בכיר ארגון הטרור הג'יאהד האיסלמי, איאד אלחסני אבו אנס, חוסל בתקיפה ממוקדת על דירת מסתור בשכונת אלנצר בעזה.
בפעילות משותפת של צה"ל ושב"כ סוכל אחראי תיק המבצעים של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה
איאד אלחסני החליף את חליל בהיתיני שסוכל ביום הראשון למבצע "מגן_וחץ״, כמפקד הלחימה במרחב הרצועה בארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה
במבצע משותף עם שב"כ, צה"ל תקף וסיכל בדירת מסתור, בכיר בארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני, איאד אלחסני, מפקד תיק המבצעים של הארגון בכלל הרצועה. אלחסני, הוביל את תיק המבצעים בארגון וכחלק מכך היווה דמות משמעותית בניהול הלחימה ובקבלת ההחלטות של הארגון. יחד איתו סוכל פעיל גא"פ נוסף.
בימים האחרונים ובנוסף על תפקידו, החליף אלחסני את חליל בהיתיני, שסוכל ביום הראשון למבצע "מגן וחץ", בתפקידו כמנהל הלחימה במרחב ברצועה.
אלחסני היה אחראי על יצירת קשר ישיר עם בכירי ארגון הגא"פ, וניהל קשר רציף עם כלל המערכים ברצועה. אלחסני הוא דמות מפתח בארגון, שהיה מעורב בכלל ההחלטות הנוגעות לירי הרקטי ומטחי הרקטות שביצע הארגון לעבר מדינת ישראל. מתוקף תפקידו היה אחראי גם על המטחים לעבר מדינת ישראל בימים האחרונים.
אלחסני היה שותף מרכזי בתכנון מתווים התקפיים במטרה לפגוע בתושבי מדינת ישראל והיווה דמות משמעותית במוכנות הארגון ללחימה.
משרד הבריאות הפלסטיני בעזה העלה את מספר הנפגעים הפלסטינים, 33 הרוגים, 111 פצועים.
אזהרת צפייה