מכת טבע

דיווח: 5 נפצעו מפגיעת ברק

תמונה – דוברות בית החולים בריזלי
חמישה בני משפחה נפצעו ממכת ברק בחוף זיקים. כוחות ההצלה ביצעו פעולות החייאה ופינו אותם לבית החולים - המשפחה מבקשת להתפלל עבורם - חדשות

צעיר וצעירה כבני 20 היו במצב קריטי, ללא דופק וללא נשימה. צוות חובשים שהגיע ראשון למקום ביצע בהם פעולות החייאה, שכללו מתן מכות חשמל ממכשיר הדפיברילטור. ליבה של הצעירה שב לפעום, ובהמשך חזר גם הדופק של הצעיר. הנפגע השלישי, כבן 17 היה מעורפל הכרה, במצב בינוני ויציב, וקיבל גם הוא טיפול רפואי במקום.

אב המשפחה מבקש להתפלל לשלומם של אפרת בת שרה, אלחנן בן מזל ואשר בן מזל. בני 14, 17, 21. רפואה שלמה

עץ עולה באש מפגיעת ברק בכפר תבור

מקסים פרולקוב שהגיע לזירת האירוע יחד עם 3 חובשים נוספים שהיו איתו סיפר: "סיימנו התרמת דם, והיינו בסמוך לחוף, בדרכנו צפונה, כשהוזעקנו באמצעות אפליקציית הכוננים של מד"א למקום האירוע. הבנו שאנחנו הצוות הרפואי הכי קרוב, ומיהרנו להגיע לחוף. על שפת הים שכבו 3 נפגעים בשנות העשרים. שניים היו מחוסרי הכרה ואחד מעורפל הכרה. מיד התחלנו לבצע פעולות החייאה בשני הנפגעים שהיו ללא דופק וללא נשימה, ולהעניק טיפול רפואי לנפגע הנוסף, שמצבו היה יציב".

פראמדיק מד"א יניב שמיס, שחזר: "שלושת הנפגעים סבלו מסימני כוויות. לאחר פעולות החייאה שכללו מתן מכת חשמל באמצעות דפיברילטור, ליבה של אחת הנפגעות שב לפעום. יחד עם כוחות גדולים של מד"א שהגיעו למקום, המשכנו לבצע פעולות החייאה בצעיר הנוסף, ולפנות אותו ואת שני הנפגעים האחרים לבית החולים, תוך כדי מתן טיפול רפואי מציל חיים".

הפראמדיקית קרן סלבודניק, הוסיפה וסיפרה: "פינינו לבית החולים ברזילי את הצעיר שהיה ללא דופק וללא נשימה. במהלך הפינוי בניידת טיפול נמרץ, המשכנו בביצוע פעולות החייאה מתקדמות, שכללו מתן מכות חשמל ממכשיר הדפיברילטור, ולאחר הגיענו לבית החולים, ליבו שב לפעום".

בשידור חי: דני קושמרו מתפנה מאולפני ערוץ 12

מחפש להתלקחות

תיעוד מטורף: אזרחים נמלטים מהאש בכביש 1

הצתה?

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

לעיני המצלמות: שרה נתניהו מתערבת בשיחה ומעוררת סערה

"פחות"

זה נגמר

עוד חודש: ראש השב"כ רונן בר מתפטר

הסתבך? תביעת ענק נגד הפרשן גיא פלג

לא שותקים

תיעוד מזעזע: כריש תוקף צוללן בחוף חדרה

תיעוד דרמטי

ניצחון לעמית סגל: "הצעתי לו להתנצל, והוא דחה בשחצנות את ההצעה"

ישלם ובגדול