צרכנות

כך הפכה מקדונלד'ס למונופול בקניונים בישראל

מקדונלדס, Joiarib Morales Uc
תמונה – אילוסטרציה, Joiarib Morales Uc
אם חיפשתם בקניון אלטרנטיבה להמבורגרים של מקדונלד'ס ולא מצאתם, עתה נחשפת הסיבה לכך. תחקיר של עדי דברת-מזריץ מדה מרקר חושף כיצד הפכה רשת ההמבורגרים מקדונלד'ס למונופול בקניונים בישראל. צפו בכתבה של תכנית חיסכון.

על פי התחקיר, ב-16 השנים האחרונות של מקדונלד'ס בישראל, דרשה הרשת שבבעלות איש העסקים עמרי פדן, הסכמי בלעדיות עם קניונים שדחקו החוצה רשתות ועסקים אחרים בתחום ההמבורגרים ובעקבות כך הפכה מקדונלד'ס למונופול ללא שום אופציה של אלטרנטיבה לצרכנים.

"סעיף ההפחתה" שהציבה מקדונלד'ס לקניונים קבע כי אם מקדונלד'ס לא תקבל בלעדיות אז שכר הדירה שלה יופחת וזאת למרות שמאז 2005 הסכמי הבלעדיות בקניונים נאסרו בחוק. על פי דה מרקר, עתה רשות ההגבלים פתחה בחקירה נגד מקדונלד'ס, שהחזיקה למעלה מ-120 סניפים בלעדיים בקניונים (כ-190 סניפים בסך הכול).

שנתיים אחרי הטבח: כל החטופים החיים שבו לישראל

ושבו בנים לגבולם

בשידור חי: פעילי שמאל פרצו לאולפן 'הפטריוטים'

כך הגיב מגל

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

תיעוד מזעזע: תומך ישראל צ'רלי קירק נרצח לעיני אלפי סטודנטים

אזהרת צפייה

צפו בוידאו

תיעוד: מחבל בכיר מאל ג'זירה חוסל באוהל

אמנון לוי במתקפה נגד יאיר לפיד: "מזל שהוא הולך ונעלם בסקרים"

מסכימים איתו?

עידן עמדי נגד גידי גוב וחבריו: "אפסים נמאסתם"

מסכימים? שתפו

עמית סגל מתפוצץ באולפן: "עף לי הפקק"

צפו עד הסוף