הפרסומים על גילויים חדשים של וירוס הקורונה בישראל ממשיכים להדאיג אזרחים רבים, אך בעיקר את משרד הבריאות שבראשו יעקב ליצמן שמטילים הנחיות חדשות ומחמירות בכדי למנוע כמה שאפשר את התפשטות הוירוס.
במשרד הבריאות הנחו היום בין היתר שלא לקיים בשלב זה אירועים המוניים, מה שהוביל למבול של ביטולי אירועים שתוכננו, רבים מהם אירועים פרטיים שמאחוריהם בעלי השמחה, נותני שירות וספקים רבים.
אחד מאותם נפגעים שהסכים לדבר הוא ג'קי בכר, בעלי חברת הפקות מוכרת בשם 'ראש חוצות' שחושף את אומדן הנזק שנגרם לחברה רק בשעות האחרונות שעברו מאז ההנחיות החדשות של משרד הבריאות.
"אנחנו לבד הפסדנו למעלה מ-5 מיליון ש"ח הכנסות מהביטולים. ללא תמיכה ממשלתית לא נצליח להתאושש מהשלכות הקורונה" אמר בכר והרחיב כי "מדובר באלפי משפחות של אומנים, ספקים, נותני שירות, חברות אבטחה ועוד ועוד שנילקח מהם שכר של 3 חודשים. פורים הוא החג שמחזיק את הרבעון הראשון כולו לכלל שוק האירועים והתרבות בארץ. החל מכל אירועי החוצות, העדלאידות ואירועי הפורים בעיריות ועבור לכלל אירועי הפורים של כל החברות במשק הישראלי."