בג"ץ הכריע הבוקר (רביעי) בעתירה שהגישו של 60 תושבי השכונות רחביה וטלביה שבירושלים. בעתירה דרשו התושבים להגביל את ההפגנות המתקיימות סמוך למעון ראש הממשלה בנימין נתניהו. "ילדים, זקנים, צעירים ומבוגרים מכל המגזרים והמינים, מוצאים עצמם בני ערובה במחאה שהפכה בחלקה אף לאלימה", צוין בעתירה שהוגשה לפני קרוב לחודש על ידי עו"ד חור ניזרי.
בדיון שהתקיים בנושא ביום ראשון, ביקשו שופטי בג"צ להתמקד בשאלת הרעש בהפגנות וביקשו נתונים על היקף ההפגנות ושעות הפיזור. עו"ד מוריה פרימן, נציגת מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, ציינה כי בהפגנה במוצ"ש השתתפו כעשרת אלפים בני אדם ויום קודם לכן כ-1,500 איש.
לדברי עו"ד פרימן, המשטרה פועלת לפזר את ההפגנות בבלפור באמצע השבוע בשעה 23:00 בלילה ובמוצאי שבת בחצות. את מפגעי הרעש, ציינה עו"ד פרימן, פועלת המשטרה למנוע כבר מהשעה 21:30. יחד עם זאת, הצביעה פרימן על קושי של השוטרים לאכוף את אמצעי הרעש. עו"ד ניזרי, בא כוחם של תושבי השכונות, טען כי קיימת אפליה בין אכיפת המשטרה בהפגנות בבלפור ובין הפגנות אחרות.
צילום: באזזנט
ניצב-משנה אמיר ארזני, ראש אגף המבצעים במחוז ירושלים של המשטרה, הסביר בדיון שקיים הבדל בין צופרי אוויר ותופים ש"עושים רעש מחריש אוזניים", כלשונו, ובין מערכות הגברה ומגפונים שהם חלק מחופש הביטוי של המפגינים.
לדברי נצ"מ ארזני, המשטרה שואפת לאכוף את צופרי האוויר כבר מהשעה 21:30, אך "כל כניסה כזו נדרשת לעימותים מול המפגינים. זה לוקח שעות, לא דקות. מדובר במאות אנשים. לכן, להיכנס ולהוציא את הכלים דורש הפעלת כוח שהוא לא סביר", אמרה.
צילום: באזזנט
השופטת וילנר תהתה על דבריו של נציג משטרת ישראל והקשתה: "ככל שיופעל יותר כוח של המפגינים המשטרה תיסוג?". במסגרת הדיון, המשטרה התחייבה כי גם במוצאי שבת הפרות הרעש ייאכפו לפי הוראות הדין, כלומר בשעה 23:00.