נראה כי לתת אלוף במיל' אמיר השכל ישנה חיבה מיוחדת להזכיר לבני העדה האתיופית כי הוא זה שטרח להשתתף בהעלאתם ארצה, אחרת אין הסבר לתיעוד הנוסף המתפרסם כעת ובו נראה השכל, שוב, מטיח בלובש מדים בן העדה דברים דומים לאלו שאמר לשוטרת בת העדה בתיעוד שהתפרסם בראשית השבוע.
"שנים הקדשתי בשביל להביא את ההורים שלכם. וזה מה שאנחנו מקבלים מכם. תתביישו! זה כפיות טובה. אתה לא תמנע ממני ללכת על מדרכה בירושלים. כי אני הבאתי אותם [את ההורים שלך]. כי אני הבאתי אותם!". את הדברים האלו בחר לומר השכל לשוטר בן העדה האתיופית במהלך הפגנה שהוביל מול מעון ראש הממשלה בבלפור, ירושלים.
זו לא הפעם הראשונה של השכל. רק לפני מספר ימים התפרסם תיעוד אחר של השכל מטיח בשוטרת, גם במהלך הפגנה מול מעון ראש הממשלה: "אני הבאתי את ההורים שלך מאתיופיה – איך את לא מתביישת". התיעוד הראשון עורר סערה רבתי והשכל זכה לגינויים מימין ומשמאל.
בעקבות הדברים בתיעוד הראשון התנצל השכל ואמר כי מדובר במעידה חד פעמית שנאמרה בסערת רגשות. אך כעת מתברר כי ככל הנראה זו תפיסת חיים בה מחזיק השכל. השכל בתגובה אומר: "מדובר ביום בו פונה המאהל בבלפור בניגוד לחוק ועל מנת לשרת אירוע של ראש ממשלה. לאחר מכן פינו את תא"ל במיל' אסף אגמון ואותי בכוח ברוטלי על ידי השוטרים, מהכניסה האחרת של בית ראש הממשלה. שוב בניגוד לחוק ולפסיקת בג"ץ".
"הרגעים בסרטון הם הרגעים בהם מספר שוטרים צעירים וחזקים דוחפים אותי ומרעיפים עלי איומים וקללות", הוסיף השכל. "הניסיון לייחס לי אמירה גזענית היא חסרת כל בסיס אך אם יש מי שנפגע אני מצטער. זה המקום להדגיש כי במשך שנות שירותי בחיל האוויר עסקתי רבות בהעלאת יהודי אתיופיה – פרויקט שאני גאה בו. שוב מערכת תעשיית השקר מנסה ליצור יש מאין. שהרי במקום שיתעסקו באלימות השוטרים הנוראה כנגד המפגינים בכלל ובעיקר באותו יום, אשר פעלו בניגוד לחוק ופסיקת בג"ץ , בוחרים להוציא מהקשרה את כל הסיטואציה".