לאחר שנטש את מפלגת הליכוד ויש עתיד והקים את מפלגת 'תלם', ח"כ בוגי יעלון הודיע על פרישתו מהפוליטיקה ולא יתמודד בבחירות הקרובות לכנסת.
"האמנתי שבריצה עצמאית שלי ושל תל״ם, נוכל להגדיל את כוחו של מחנה השינוי. הנחת העבודה הזו התבררה כשגויה. בנסיבות הפוליטיות שנוצרו, המאבק לשינוי מחייב אותי ואת תל״ם שלא להתמודד בבחירות הקרובות", כתב יעלון לתומכיו.
עבורי, טובת המדינה היתה ותישאר תמיד לפני הכל. לכן, בנסיבות הפוליטיות שנוצרו, המאבק לשינוי מחייב אותי ואת תל״ם שלא להתמודד בבחירות הקרובות.
ב-23 במרץ נלך לקלפי, אני קורא לכולכם לקחת חלק בבחירות. תנו את קולכם להנהגה ראויה, נקיית כפיים שתדאג לכם ולא לעצמה.@PartyTelem pic.twitter.com/NPdsubY1Wg— משה 'בּוֹגִי' יעלון (@bogie_yaalon) February 1, 2021
המפסידים הגדולים: השר לשעבר יזהר שי שפרש מ'כחול לבן' ליעלון, בכיר מפגיני בלפור עו"ד גונן בן יצחק ופרופ' חגי לוין שהצטרפו אליו לאחרונה.

בכיר 'הליכוד' ח"כ מיקי זוהר הגיב: "הפרישה של יעלון מראה שבשמאל מבינים את מה שחלקים בימין עדיין מסרבים להבין: כל קול קובע. זה הזמן של כל המפלגות מימין לליכוד להתאחד ולוודא שאף קול ימני לא נזרק לפח. הפעם זה חשוב יותר מתמיד."
הפרשן עמית סגל כתב: "יעלון היה רמטכ"ל אמיץ שהעז לעמוד על שלו מול השלטון, ושילם על כך במשרתו. אבל הקריירה הפוליטית שלו היא ההוכחה שעלבונות אינם תכנית עבודה ומשאלות לב אינו תחליף להכרת המציאות. הוא נעלב מנתניהו ונעלב מגנץ ונעלב מלפיד, היה משוכנע שהוא גם בכיר וגם בחיר."
"התוצאה העגומה: התפטרות בגלל מינוי ליברמן לשר ביטחון ואז חבירה אליו לגוש; כינוי שלום עכשיו כוירוס ואז עקיפתם משמאל; מלחמה בשחיתות עם כתב אישום ברשימה; וויתור על מקום בטוח בצמרת יש עתיד עבור שתי עשיריות האחוז".