בעד או נגד?

דיווח: יוזמה לבחירות בזק לראשות הממשלה

תמונה – הימין החדש/הליגה נגד השמצה
בעקבות המבוי הסתום במו"מ להקמת ממשלה, חברי כנסת בכירים ביניהם השר אריה דרעי וח"כ איילת שקד, יוזמים חקיקה בכנסת לחוק בחירה ישירה לראשות הממשלה בכדי למנוע בחירות כלליות בפעם השלישית - צפו

יו"ר הימין החדש ח"כ אמרה הבוקר: "ממשלת אחדות זה דבר טוב, אבל אני לא חושבת שיש סיכוי שהיא תוקם. היוזמה של אריה דרעי היא יוזמה נכונה: אין צורך לפזר שוב את הכנסת, אפשר לעשות הליך בזק של חודש, לבחירה ישירה בין שני המועמדים של המפלגות הגדולות ביותר." אמרה שקד בכנס הליגה נגד השמצה.

גם יו"ר סיעת הליכוד בכנסת ח"כ מיקי זוהר תומך ביוזמה בראיון ל-ynet: "נבקש גם לבטל את יום החופש ביום הבחירות כדי שהמשק הישראלי לא יחטוף מכה".

מהליכוד נמסר בתגובה לדיווחים: "ראש הממשלה נתניהו לא מקדם את חוק הבחירה הישירה אלא את הקמת ממשלת אחדות לאומית רחבה – הממשלה היחידה שאפשר להקים ושמדינת ישראל זקוקה לה בעת הזאת."

יו"ר כחול לבן, ח"כ בני גנץ אמר בוועידת ישראל ללכידות חברתית: "אחדות איננה בלוק שבו כולם חושבים כאחד ופועלים למען איש אחד. אחדות מתקיימת כשכל הצדדים מניחים את האינטרסים האישיים בצד, ופועלים ביחד למען עתיד המדינה, למען עתיד כולנו.

גנץ הוסיף: "80% מאיתנו בחברה הישראלית מסכימים על 80% מהסוגיות, ועל השאר אפשר להתווכח, אבל אסור לגרור את ישראל לעוד מערכת בחירות ולזרוק מיליארדים לפח. עבורי אחדות היא ההבנה שלכולנו כאן מטרה אחת בלבד- טובתה של מדינת ישראל ושל אזרחי ישראל. בבחירות האחרונות בחרו רוב אזרחי ישראל באחדות, בשעה שיש מי שעסוקים באינטרסים האישיים והמשפטיים שלהם. אני עושה הכול- מעל וגם מתחת לפני השטח על מנת לממש את הבחירה הזאת ולמנוע עוד מערכת בחירות שתשרת את הפילוג. בחירות שישרתו פילוג ויביאו עלינו עוד גל עכור של שנאה. יש לנו הרבה אתגרים במדינה הנפלאה הזאת. עלינו להתחיל לעבוד ביחד למענה".

בשידור חי: תושבת באר שבע מגרשת כתב מערוץ 13

מה דעתכם?

דרמה בטהרן: הכניסה לכלא האכזרי למתנגדי משטר הותקף

מאות מחבלים חוסלו

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.

הצל בהלם: רק התמונה של הבאבא סאלי נשארה

צפו

צפו בסרטונים

תיעוד הצגה: חשוד בריגול נתפס על חם באירן

תיעוד מטורף מהשמדת הטלוויזיה האיראנית

צפו עד הסוף

תיעוד: שוטר איראני פותח באש על רכב חשוד בשירות המוסד

צפו בוידאו

תיעוד מרחפן: הנזק העצום בזירת הנפילה בבת ים

הטרור האיראני