זה קורה

רעידת אדמה משפטית: המהפכה של השר יריב לוין נחשפת

תמונה – לשכת יריב לוין

העיתונאי עמית סגל חושף את המהמפכה המשפטית של שר המשפטים הנכנס יריב לוין שיציג הערב במסיבת עיתונאים את "רפורמת המשילות".

על פי הדיווח, שר המשפטים יריב לוין יודיע הערב במסיבת עיתונאים על קידום בהליך בזק של שורת מהלכים שכל אחד מהם הוא רעידת אדמה בפני עצמו.

שום באף: משרד הבריאות מזהיר מהטרנד בטיקטוק

פסקת התגברות ב-61, תבוטל עילת הסבירות, פוליטיקאים יחליפו את עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים. בין השינויים: הרוב של השופטים ועורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים יבוטל, ובמקום שני עורכי הדין יבואו נציג נוסף מהממשלה ונציג נוסף מהכנסת. עדיין, לשופטים תהיה זכות וטו אולם לפוליטיקאים יווצר לראשונה רוב.

שנית, פסקת התגברות ב-61 חברי כנסת. על בית המשפט ייאסר בחוק לפסול חוקי יסוד.

שלישית, תבוטל עילת הסבירות. העיתוי כאן דרמטי במיוחד, עוד לפני שבגצ דן מחר בפסילת מינוי דרעי בשל עילת הסבירות. הממשלה כבר מבהירה שבכל מקרה לא תאפשר את פסילת דרעי על רקע סבירות או פסילת התיקון לחוק היסוד שחוקק עבורו.

עמית סגל הוסיף, "אלה רק חלק מהשינויים, אך הם עתידים לטלטל את מערכת המשפט מהיסוד. כל אחד מהשינויים האלה – מהפכה שלא הייתה כמותה עשרות שנים."

בשידור חי: פעילי שמאל פרצו לאולפן 'הפטריוטים'

כך הגיב מגל

תיעוד מזעזע: תומך ישראל צ'רלי קירק נרצח לעיני אלפי סטודנטים

אזהרת צפייה

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.
2 תגובות
התגובות המדורגות
החדשות ישנות
Inline Feedbacks
View all comments

תיעוד: מחבל בכיר מאל ג'זירה חוסל באוהל

צפו בוידאו

מסכימים איתו?

אמנון לוי במתקפה נגד יאיר לפיד: "מזל שהוא הולך ונעלם בסקרים"

עידן עמדי נגד גידי גוב וחבריו: "אפסים נמאסתם"

מסכימים? שתפו

עמית סגל מתפוצץ באולפן: "עף לי הפקק"

צפו עד הסוף

דרמה בכביש: פעיל ההסברה שלף נשק להגנה עצמית

נעצר לחקירה