קרב תקשורתי

שר המשפטים נגד אסתר חיות: "רטוריקה מוכרת מהפגנות הדגלים השחורים"

תמונה – לע"מ

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין, משיב אש לנשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות על נאומה המשתלח נגד הרפורמה המשפטית, "הערב נפל דבר. מסתבר שקיימת בישראל מפלגה נוספת. מפלגה שלא התמודדה בבחירות שהתקיימו אך לפני חודשיים. ששמה את עצמה מעל הכנסת, מעל להכרעת העם".

שמענו הערב רטוריקה מוכרת מהפגנות הדגלים השחורים. זו אותה אג'נדה פוליטית, זו אותה קריאה להבעיר את הרחובות. לא שמענו ממלכתיות, לא שמענו ניטרליות. לא שמענו עמדה משפטית מאוזנת. שמענו אמירות של פוליטיקאים המתסיסים מפגינים.

ההצטרפות האוטומטית של כבוד נשיאת בית המשפט העליון, באותו המלל ממש, לדבריהם של יאיר את יאיר, יאיר לפיד ויאיר גולן, היא ההוכחה הטובה ביותר לאובדן הדרך של מערכת המשפט, ולצורך להחזיר אותה למקום בו הייתה בימיהם של ענקי המשפט לנדוי ואגרנט.

אין דמוקרטיה מערבית מתוקנת בה השופטים בוחרים את עצמם ומתערבים בחוקי יסוד על דעת עצמם. אין באף מדינה דמוקרטית אחרת יועצים משפטיים שנמצאים מעל הממשלה ומחליטים במקומה.

כפי שאמרה כבוד הנשיאה חיות, דמוקרטיה אינה רק שלטון הרוב. עיקרון חשוב זה והחובה להגן על זכויות המיעוט, עומדים גם עומדים ביסוד הרפורמה שהצגתי. הרפורמה כוללת, בין היתר, סמכות לבית המשפט העליון לפסול חוקים ברוב מיוחד ומעניקה לשופטים נציגות הולמת בוועדה לבחירת שופטים.

אבל, דמוקרטיה אינה עריצות המיעוט, הכופה את ערכיו על הרוב באמצעות שליטתו במערכת המשפט. שלטון השופט הוא ההפך מדמוקרטיה מתוקנת. הרפורמה שהצגתי תחזיר את ישראל להיות דמוקרטיה מערבית מתוקנת ככל שאר המדינות. היא תבטיח מערכת משפט מגוונת המשקפת את העם כולו. מערכת משפט הנהנית מאמון הציבור שאינה יורדת למגרש הפוליטי.

אני מחוייב לקיים דיאלוג ושיח מקיפים עם נציגי כל חלקי העם כדי להגיע לתוצאה המאוזנת והטובה ביותר. מיליוני אזרחים, ואני בתוכם, נחושים להשיב את האיזון בין רשויות השלטון ולשקם את האמון במערכת המשפט בישראל.

שורדת שבי הושפלה בתל אביב: "למי אכפת שנחטפת"

סערה ברשת

ספיר בורגיל בוכה ומתעדת: "אתם רוצים לראות מה זה שפל?"

מאמינים לה?

חשוב לנו לשמור על זכויות יוצרים. תכנים שמקורם לא אותר מתפרסמים בבאזזנט בכפוף לסעיף 27א לחוק זכות יוצרים. במידה ואתם בעל זכות היוצרים, צרו קשר עם באזזנט.
0 תגובות
התגובות המדורגות
החדשות ישנות
Inline Feedbacks
View all comments

טראמפ למערכת המשפט: "תעזבו את ביבי"

האח הגדול

קשה לצפייה

תיעוד קשה: גבר הטיח ילד איראני בשדה תעופה ברוסיה

בשידור חי: תושבת באר שבע מגרשת כתב מערוץ 13

מה דעתכם?

דרמה בטהרן: הכניסה לכלא האכזרי למתנגדי משטר הותקף

מאות מחבלים חוסלו

הצל בהלם: רק התמונה של הבאבא סאלי נשארה

צפו